Marryzglaz

Het werken met kleurrijk glas, wat sterk, zwak, breekbaar en kwetsbaar is geeft Marry Buiks, Nederlandse glaskunstenaar, iedere dag veel inspiratie. Zijn hoofd zit eigenlijk altijd vol met ideeën.

Zijn interesse voor kunst heeft hij ontwikkeld in de psychiatrie tijdens zijn werkzaamheden als creatief therapeut. Kijken naar vormen, het werken met verschillende materialen en het creëren van allerlei objecten heeft hij een groot deel van zijn leven gedaan.

Met gebruikmaking van diverse technieken en materialen en door soorten en kleuren glas te combineren lukt het hem om objecten te maken die door de sprankeling in het glas zijn kunstwerk tot leven doet brengen. De gelaagdheid en het kleurenspel van zijn glasobjecten spreken mensen aan.

Als kunstenaar wil hij woningen, kantoren en tuinen verfraaien waarbij het voor hem belangrijk is dat mensen er dagelijks blij van worden. Zijn bijzondere atelier “MARRYZGLAZ” is te vinden vlakbij het Fort Wierickerschans tussen Nieuwerbrug en Bodegraven.

Hier in Oostende laat Marry naast zijn eigen werk ook prachtige handgemaakte (licht) objecten van glasblazers zien. U zult genieten van wat een glasobject met lichtinval doet.